Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Το αίτημα της Δημοτικής Αρχής Σκύρου προς το Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας για αύξηση στις τιμές των ναύλων της γραμμής Κύμης-Σκύρου κατέθεσε ως αναφορά ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ Σίμος Κεδίκογλου.
Όπως υπογραμμίζεται, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύρου συναινεί με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σκύρου Ναυτικής Εταιρείας να επιδιώξει αύξηση με στόχο να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας, η οποία με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι αντικειμενικά αδύνατη.
Επισημαίνεται ακόμη ότι η αύξηση δεν θα επηρεάσει τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.
Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέθεσε, επίσης, ως αναφορά τη διαμαρτυρία του Δημάρχου Σκύρου προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την εγκύκλιο, που αφορά στον τρόπο κατάρτισης του προϋπολογισμού των Δήμων.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται, ότι πρέπει να υπάρξει διάκριση για τους συνεπείς Δήμους, καθώς η εγκύκλιος επιβάλλει «υπολογισμό και όχι προϋπολογισμό» γεγονός που περιορίζει τις δυνατότητες προγραμματισμού.
Αυτό που ζητάνε είναι να αποδοθούν στους δήμους όσα τους έχουν υποσχεθεί για τις τακτικές επιχορηγήσεις, αλλά και την αποπληρωμή παλαιών χρεών, ώστε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις που απορρέουν από τις πρόσθετες αρμοδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου