Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η απόρριψη της Δωρεάς του Μουσείου στο Δήμο Σκύρου, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας !!!





Κεραυνός εν αιθρία

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011
Βιγλατορία του Παλαιόπυργου, Σκύρος


Η δωρεά του Μουσείου Μάνου Φαλτάϊτς στο Δήμο Σκύρου απορρίφθηκε από την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας!!!  
Με απόφαση που κοινοποιήθηκε στο Δήμο Σκύρου στις 8 Αυγούστου απορρίφθηκε η νόμιμη κατά πλειοψηφία απόφαση 13 μελών  έναντι ενός του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύρου, με την οποία έγινε αποδεκτή η δωρεά του Μάνου Φαλτάϊτς προς το Δήμο Σκύρου.
Οι προβαλλόμενοι  λόγοι της απόρριψης προκαλούνε ουσιαστικά ερωτήματα.




Παραδείγματος χάριν ο προβαλλόμενος σαν κυριότερος λόγος της απόρριψης είναι ότι με τη δωρεά του Μουσείου στο Δήμο ωφελείται ο δωρητής, ενώ αντίθετα βλάπτεται ο Δήμος!!!
Πρωτάκουστο, φυσικά.
Εμείς δίνουμε την περιουσία μας, τεράστιας υλικής και ανυπολόγιστης και ανεκτίμητης εθνικής, καλλιτεχνικής, πολιτιστικής και επιστημονικής αξίας, όπως είναι γνωστό πανελλήνια, και σύμφωνα με την απόφαση της απόρριψης εμείς μεν κερδίζουμε, ο δε Δήμος ζημιώνεται!!!
Όσον αφορά τους διάφορους όρους της δωρεάς, που τέθηκαν ως οφείλετο, για να καλύψουν την απρόσκοπτη λειτουργία του Μουσείου, όπως έχουμε επί μισό περίπου αιώνα εξασφαλίσει με τις δικές μας δυνάμεις, είναι φυσικά αναγκαίοι, για την εκπλήρωση των σκοπών που γίνεται η δωρεά, χωρίς τους όρους της οποίας, φυσικά, δεν πρόκειται περί δωρεάς, αλλά είναι σαν να πετάς στην κυριολεξία τα δωρούμενα, αδιαφορώντας τελείως για την τύχη και το μέλλον τους.
Η δωρεά του Μουσείου μας, επομένως, οπωσδήποτε, είναι δωρεά υπό όρους, απόλυτα αναγκαίους, λογικούς και εξυπακουόμενους, όπως πρέπει να συμβαίνει σε κάθε παρόμοια περίπτωση.
Φυσικά και  δεν πρόκειται για αγοραπωλησία ή οποιαδήποτε άλλης μορφής αντιπαροχή με εμπορικά κριτήρια, σαν να πρόκειται για ένα μπακάλικο, μια ταβέρνα ή οποιοδήποτε άλλο μαγαζί.
Αυτά, όσον αφορά αυτή την υπόθεση.
Ευχόμαστε να πρυτανεύσει η φωτισμένη και σωστή λογική.


Μάνος και Αναστασία  Φαλτάϊτς


Το Μουσείο δεν είναι ταμειακή μηχανή
Είναι η Κιβωτός
του Νεοελληνικού Παραδοσιακού Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου